Special Ops Paintball: Q loader for Tippmann A-5 or No - Special Ops Paintball

Jump to content


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Q loader for Tippmann A-5 or No Give me your opinion. Rate Topic: -----

Poll: Q loader for Tippmann A-5 or No (8 member(s) have cast votes)

Q loader for the Tippmann A-5

  1. Yes! (2 votes [25.00%] - View)

    Percentage of vote: 25.00%

  2. No! (4 votes [50.00%] - View)

    Percentage of vote: 50.00%

  3. Im not sure? (2 votes [25.00%] - View)

    Percentage of vote: 25.00%

Vote Guests cannot vote

#1 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 26 July 2011 - 07:36 PM

Yes to the Q loader.. or No to it.. Share your experience with this product

This post has been edited by CrazyGatorFan: 26 July 2011 - 07:37 PM

0

#2 User is offline   Cuy'val Dar  

  • 327 G.I.R. Bastogne Bulldogs
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 759
  • Joined: 31-May 09
  • Gender:Male
  • Location:Ponchatoula Louisiana
  • Brigade Name:MICHAEL J. CABOOSE

Posted 26 July 2011 - 07:59 PM

Keep the cyclone. Get an x7 low profile hopper. The qloader is nice, but its nicer to be able to fill up pods in 2 seconds rather than a minute or so per pod. That said, my qloaded ion is quite nice.
Posted Image

Doorbells? Seriously? That's the swear filter?
. -Pirate
"Authenticity bro, everyone voids their bowels when they die."
-Guy at end of paintball movie
0

#3 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 26 July 2011 - 08:04 PM

Thanx.. since you have the q loaded ion.. does it give you any issues? or is the minutes of filling 1 pod at a time the only issue?
0

#4 User is offline   1-I 

  • Creator of the number 7
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Moderators
  • Posts: 1,906
  • Joined: 22-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Esky, MI
  • Brigade Name:1-I

Posted 26 July 2011 - 08:19 PM

Now I havent used a Q-loader but ive wanted to but not for the A5 unless its a concept piece.


The A5 feed system is the only reason you probally got that instead of a m98 so why replace it?
Posted Image

Glory is for the weak.
0

#5 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 26 July 2011 - 08:33 PM

lol..I'm just curious.. also.. The one (if i get the Q loader) I might put it on my experimental A-5.. If you must Ask.. wHaT iS tHiS eXpErImEnTaL A-5//?? Its just the A-5 that i put upgrades on that I'm afraid to put on my main Tippmann a-5 setup..

2 A-5s= 1 play gun..1 A-5=Experiment
0

#6 User is offline   Cuy'val Dar  

  • 327 G.I.R. Bastogne Bulldogs
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 759
  • Joined: 31-May 09
  • Gender:Male
  • Location:Ponchatoula Louisiana
  • Brigade Name:MICHAEL J. CABOOSE

Posted 26 July 2011 - 09:21 PM

View PostCrazyGatorFan, on 26 July 2011 - 10:04 PM, said:

Thanx.. since you have the q loaded ion.. does it give you any issues? or is the minutes of filling 1 pod at a time the only issue?

I havent had any issues. That said, I am patient and enjoy tinkering. A lot of people don't like to take the time to get the qloader JUST right. The reloading is only an issue if you only have a few pods. If you have 8 or so, it takes a while to get started but you will be able to go longer w/o reloading. If you get the qloader, look into buying something other than the silo it comes with to load the pods. If you have to re-load in the dead box during an all day scenario, you'll want something you can carry in a pack. It is also a lot of shaking with the big silo
Posted Image

Doorbells? Seriously? That's the swear filter?
. -Pirate
"Authenticity bro, everyone voids their bowels when they die."
-Guy at end of paintball movie
0

#7 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 26 July 2011 - 09:36 PM

Ah ok.. thanx. and when you said " If you get the qloader, look into buying something other than the silo it comes with to load the pods.".. what did you mean when you said that?
0

#8 User is offline   XziviT 

  • Mess with the Best Die like the Rest
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 942
  • Joined: 01-July 07
  • Gender:Male
  • Location:United States
  • Brigade Name:XziviT

Posted 26 July 2011 - 11:04 PM

I have not seen a q-loader in a loooooong time, for what I heard before they worked pretty good including in tippys.

-X
Posted Image
Yo pertenesco al Guerrero que de lo Antiguo se fuciona a lo Nuevo. Maj. X, Callsign: Matrix
As I walk through the Valley of Shadow of Death, I shall fear no Evil, for I am the meanest Creature in the Valley. Gen. Patton
0

#9 User is offline   Cuy'val Dar  

  • 327 G.I.R. Bastogne Bulldogs
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 759
  • Joined: 31-May 09
  • Gender:Male
  • Location:Ponchatoula Louisiana
  • Brigade Name:MICHAEL J. CABOOSE

Posted 27 July 2011 - 08:12 AM

It comes with a large silo used to fill pods
Posted Image

Doorbells? Seriously? That's the swear filter?
. -Pirate
"Authenticity bro, everyone voids their bowels when they die."
-Guy at end of paintball movie
0

#10 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 27 July 2011 - 12:24 PM

Ya i got that i mean this " look into buying something other than the silo it comes with to load the pods"..what else would you buy?..Srry for asking so many questions..lol
0

#11 User is offline   Cuy'val Dar  

  • 327 G.I.R. Bastogne Bulldogs
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 759
  • Joined: 31-May 09
  • Gender:Male
  • Location:Ponchatoula Louisiana
  • Brigade Name:MICHAEL J. CABOOSE

Posted 27 July 2011 - 12:33 PM

I used an agitated hopper. You have to mod it a bit or the hose won't fit. I thing the hopper I used was a jt..
Posted Image

Doorbells? Seriously? That's the swear filter?
. -Pirate
"Authenticity bro, everyone voids their bowels when they die."
-Guy at end of paintball movie
0

#12 User is offline   Tommikka 

  • Tom
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 811
  • Joined: 28-May 07
  • Gender:Male
  • Location:Salisbury, UK
  • Brigade Name:tommikka

Posted 27 July 2011 - 12:59 PM

If you fit a QLoader to the A5 it will mean modifying the A5s body- to go back to cyclone will mean half a new body shell
I see no point in replacing the cyclone with a QLoader

However I do love the QLoader when it is tuned correctly

The silo is like a 500 ball hopper. empty a bag full into the silo, then connect it to the QLoaders winder to load each QPod

It is not essential to have an alternate loader but it's easier

To correctly load the QPods you need to ensure there is a constant line of paintballs being fed as you wind. Using an agitated hopper and the right length of tube lets you be sure to have a clean load of balls with no gaps

However with practice it is possible to quickly load QPods directly by hand. I would often lend out markers which meant my hopper could be in use when I was reloading. Grab a handful of paint, cup my hand over the QPod and wind in about 5 balls

Before you commit to QLoaders do some research - watch videos etc

They are not for everyone
0

#13 User is offline   Eagle Eye 

  • I am Become Death, Squeegier of Worlds.
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 239
  • Joined: 16-November 04
  • Gender:Male
  • Location:J-Bad, Afghanistan (for now)
  • Brigade Name:BattleSpam

Posted 27 July 2011 - 01:31 PM

hmm, well if I was going to attach a q-loader to an A-5, I would remove the bulky cyclone feed. But then again, that's the whole point of having an A-5..... meh, work with what you got. And I'm not sure if you can re-attach a cyclone feed once it's taken/broken off. It's been awhile since I worked with an A-5. I don't use cyclone feed except for my Q-bow, since reloading is a hassle compared to pods.
Posted Image
Posted Image
The Paintball Sniper has already done the first step: convince you they don't exist.
Allied Superior Meritorious Service Medal recipient: D-Day 2008
"There is no "fixing" a Tippmann ... if it didn't work, there is only one reason .... you tried to clean it. Any problem a Tippmann has can be easily fixed by adding more dirt, preferably to the internals, followed by 3 drops of oil." -- Acara
0

#14 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 27 July 2011 - 01:34 PM

Yea ive seen a couple of videos.. To me they look like that big toy in Toys"R" Us.. And I need that big toy..lol..they look like a lot of work.. But I love the idea of having one..to my friends..im just a gear freak..i always need that new thing
0

#15 User is offline   CrazyGatorFan 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 17
  • Joined: 05-July 11
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Ryan Patrick

Posted 27 July 2011 - 01:39 PM

@ eagle eye..Yea u have to break the ball latch(i think thats what it is called) and 2 little things that mount the cyclone to the A-5 marker.to put the cyclone back u would have to get a whole new Right or left reciever..not sure which one
0

Share this topic:


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users