Special Ops Paintball: Remote lines........... - Special Ops Paintball

Jump to content


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Remote lines........... Is there a max pressure? Rate Topic: -----

#1 User is offline   oldguny 

  • The Chicago type writer.
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,966
  • Joined: 08-July 05
  • Gender:Male
  • Location:Pinelands, New Jersey
  • Brigade Name:Oldguny

Posted 02 February 2008 - 06:39 PM

I'm getting a a HPA tank soon and I want to get a 68ci/4500 tank but........I have seen some remote w/ slide check say max pressure 3000. So does that mean all remote line have a max pressure of 3000? If so can you tell me if there is any remote lines w/slide checks can be used on a 4500.









thank you from a fellow woodsballer.

When i see you your in my cross hairs,but when you see me your looking over your sholder still wondering why that tree is waving at you. "Explosives slove everthing"-Sandy WBC I'm going for a Sunday drive Navy Seal Style

0

#2 User is offline   Z3R0 

  • Spontaneous Hate Machine
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 5,748
  • Joined: 19-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Greater Toronto Area, Canada
  • Brigade Name:Z3R0 (Sledgehammer)

Posted 02 February 2008 - 06:43 PM

If it's a high pressure output tank (as most are), it will output ~800PSI or so, regardless of how much is actually in the tank (3000 or 4500). Until the pressure in the tank drops below ~800 of course.

-Z3R0
Posted Image
Lapco Grey Ghost 2008, Classic Automag, PM8, 06 Cyborg
0

#3 User is offline   xbl!ndx 

  • xBL!NDx
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 69
  • Joined: 08-September 07
  • Brigade Name:xBLINDx

Posted 02 February 2008 - 06:49 PM

Ya, the tank has a built in regulator to make the output pressure around 800psi . So basically the remote is only getting 800 psi going through it. Any remote should work with that tank.

This post has been edited by xbl!ndx: 02 February 2008 - 06:49 PM


I am a noob, please read my posts and reply and I will be grateful.
My Feedback+1-0
0

#4 User is offline   oldguny 

  • The Chicago type writer.
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,966
  • Joined: 08-July 05
  • Gender:Male
  • Location:Pinelands, New Jersey
  • Brigade Name:Oldguny

Posted 02 February 2008 - 07:06 PM

oh...... I feel dumb now. Thank guys!

When i see you your in my cross hairs,but when you see me your looking over your sholder still wondering why that tree is waving at you. "Explosives slove everthing"-Sandy WBC I'm going for a Sunday drive Navy Seal Style

0

#5 User is offline   Florentine 

  • Group: Banned
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 6,356
  • Joined: 27-December 06
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 02 February 2008 - 07:41 PM

the only way that would have any effect is if the regulator fails completely and umps the whole tank into the remote line/gun. then if that happened, rupture would happen. but i dont think that has ever happened. thats why tanks have burst disks
Hey baby, wanna come over to myspace so i can twitter your yahoo till I google all over your facebook?
Feedback

Becc: "I'm not really a vegetarian, I eat some forms of sausage."
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users