Special Ops Paintball: My ion is leaking what is the problem?? - Special Ops Paintball

Jump to content


  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

My ion is leaking what is the problem??

#1 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 30 March 2008 - 03:05 PM

I was playing today and every time i got a new tank it kept on leaking out of the barrel. now, i have checked the QEV and my new deadlywind hollowpoint bolt and i see no problem with that. i think it was because it was cold but i really dont know. any suggestions would help.

thanks
0

#2 Guest_Cesar_*

  • Group: Guests

Posted 30 March 2008 - 03:10 PM

did it stop leaking once you shot it a bit?...
0

#3 User is offline   -SMITTY- 

  • one of the original 27,731 members
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,123
  • Joined: 20-January 07
  • Gender:Male
  • Location:You know Westfield MA? Nowhere near there. ;)
  • Brigade Name:-SMITTY-

Posted 30 March 2008 - 03:13 PM

Check your O rings, and make sure the reg is put together properly?
0

#4 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 30 March 2008 - 03:14 PM

sometimes it would but most of the time it would just degas all of the air.


^^what do you mean put the reg togather properly.

This post has been edited by White_Widow: 30 March 2008 - 03:16 PM

0

#5 Guest_Cesar_*

  • Group: Guests

Posted 30 March 2008 - 03:21 PM

what pressure was it reading on the regulator?
0

#6 User is offline   -SMITTY- 

  • one of the original 27,731 members
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,123
  • Joined: 20-January 07
  • Gender:Male
  • Location:You know Westfield MA? Nowhere near there. ;)
  • Brigade Name:-SMITTY-

Posted 30 March 2008 - 03:22 PM

View PostWhite_Widow, on Mar 30 2008, 06:14 PM, said:

sometimes it would but most of the time it would just degas all of the air.


^^what do you mean put the reg togather properly.


Well, if you ever took the reg apart to clean it, did you put it back together the right way?(the reg is inside the front grip)
0

#7 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 30 March 2008 - 03:29 PM

Cesar, Its Running at 120 psi

Smitty, i've never took the reg apart so idk.
0

#8 Guest_Cesar_*

  • Group: Guests

Posted 30 March 2008 - 03:30 PM

are all your microline fittings connected...
0

#9 User is offline   -SMITTY- 

  • one of the original 27,731 members
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,123
  • Joined: 20-January 07
  • Gender:Male
  • Location:You know Westfield MA? Nowhere near there. ;)
  • Brigade Name:-SMITTY-

Posted 30 March 2008 - 03:31 PM

Unless theres something wrong with the solenoid or the O rings, i dont know what the prob could be
0

#10 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 30 March 2008 - 03:35 PM

View PostCesar, on Mar 30 2008, 06:30 PM, said:

are all your microline fittings connected...



yes... oh and my bro's ion was doing the same thing.
0

#11 Guest_Cesar_*

  • Group: Guests

Posted 30 March 2008 - 03:42 PM

HPA or Co2?
0

#12 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 30 March 2008 - 03:45 PM

Hpa
0

#13 User is offline   el zorro 

  • The Fox
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 25-December 07
  • Gender:Male
  • Location:Crosby County, TX

Posted 31 March 2008 - 09:15 AM

When you took the frame loose from the grip, did you gas it up? Sometimes it helps me to track down the leak easier when things are taken apart a little bit with air pressure on it.
Smart Parts Ion - UFD Tactical Body, Electronic Point Site, 14" CP Dust Black Barrel, New Designs Double Trigger, CP On/Off ASA, System X Web Drop Forward, SP 360 QEV
And trusty JT Excelerator 4.0

Who is that man behind the mask?
0

#14 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 31 March 2008 - 11:45 AM

No i haven't tried that but i will.
0

#15 User is offline   White_Widow 

  • ALL DAY!!!
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 64
  • Joined: 28-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:White_Widow

Posted 10 April 2008 - 05:25 PM

So, now i am sure my Bord is jacked up some how, because i have replaced every thing that could have been the problem and it still leaks the same way, also i have a friend that said that's what his dm5 did to him he hooked it up to the computer and put some program in it to make it shoot 40 bps, it did but after his hopper was empty the gun just let all of the air out of the barrel and then it never held air again. Does anyone have any comments on the stock ion bord like was it crap for you or did i just do somthing wrong?
0

Share this topic:


  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users