Special Ops Paintball: help tac one problems - Special Ops Paintball

Jump to content


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

help tac one problems Rate Topic: -----

#1 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 31 January 2010 - 02:03 PM

ok my tacone is not shooting right it will leak in the gun and the trigger will not pull but holding down the trigger it will not leak then then when pulling the trigger it will not shoot then after awhile it might shoot once or twice and leak again i have oiled the gun losened the field strip screw changed the velocity i currently have the red spring in plz help
0

#2 User is offline   maniacmechanic 

  • maniacmechanic
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 583
  • Joined: 24-March 06
  • Location:Port st. Lucie /origin WVA
  • Brigade Name:MANIAC MECHANIC

Posted 31 January 2010 - 07:23 PM

IIRC if you hold the trigger & the leak goes away , its your on/off ,,, if you hold the trigger & the leak stays its a powertube leak , have you fooled with your levelX setup ? sounds like you may have some nasty bolt stick
Hank Emery aka maniacmechanic
Team MIXXED BREED
port st. lucie fla originally from West (BG) Virginia
ALL I own are MAG'S , AKA's & a Pump or 2
0

#3 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 02 February 2010 - 07:21 PM

it stops leaking when i hold the trigger down and no i havent messed around with it any wat do you suggest oil it up very well make sure i dont have bolt stick then if it still doesnt work how would i go about fixing it
0

#4 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 03 February 2010 - 03:23 PM

tried working with it again today and for a good 15 min it wouldnt shoot messed with the velocity until it shot and was waaaaayy too high turned it down and once again wouldnt shoot and had to hold the trigger down to keep it from leaking help plz this is the gun from hell atm
0

#5 User is offline   LoveMyMagMoreThanYou 

  • CPPA #1875
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 688
  • Joined: 27-October 05
  • Gender:Male
  • Location:Sedro-Woolley, WA
  • Brigade Name:Undying

Posted 05 February 2010 - 12:50 AM

How about trying a lighter spring? What happens then? The problem seems to be past the on/off valve, which puts it in the power tube/bolt area. If you have a level 10 bolt, you might play with the oring carrier size. But, try the bolt spring first.

EDIT: I'm sorry I didn't answer sooner, I had to think about it and I've been sick the past two days and my brain was a little fried....

This post has been edited by LoveMyMagMoreThanYou: 05 February 2010 - 12:52 AM

0

#6 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 21 February 2010 - 05:56 PM

i just relized the tank im using may not be high pressure borrowed it from a friend and he doesnt know could that explain my whole problem?
0

#7 User is offline   maniacmechanic 

  • maniacmechanic
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 583
  • Joined: 24-March 06
  • Location:Port st. Lucie /origin WVA
  • Brigade Name:MANIAC MECHANIC

Posted 22 February 2010 - 03:56 AM

yes it could !!
Hank Emery aka maniacmechanic
Team MIXXED BREED
port st. lucie fla originally from West (BG) Virginia
ALL I own are MAG'S , AKA's & a Pump or 2
0

#8 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 26 February 2010 - 03:38 PM

ok tried a new tank and it will shoot then a paintball will just roll out of the barrel and sometimes it will not reset i hear air then another click just like when first airing the marker
0

#9 User is offline   maniacmechanic 

  • maniacmechanic
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 583
  • Joined: 24-March 06
  • Location:Port st. Lucie /origin WVA
  • Brigade Name:MANIAC MECHANIC

Posted 27 February 2010 - 05:39 PM

Bolt stick ?? maybe try a gold spring
Hank Emery aka maniacmechanic
Team MIXXED BREED
port st. lucie fla originally from West (BG) Virginia
ALL I own are MAG'S , AKA's & a Pump or 2
0

#10 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 27 February 2010 - 08:39 PM

yeh i went to the gold spring i dont think its a bolt stick because it still shoots fine everytime every once in awhile though it leaks but stops if i put a tiny amount of pressure on the trigger maybe change o rings?
0

#11 User is offline   druid 

  • Celtic Warrior - Mo Anam Cara
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 2,420
  • Joined: 24-March 05
  • Gender:Male
  • Location:610 PA
  • Brigade Name:druidsdecendant

Posted 27 February 2010 - 10:18 PM

If it leaks down the barrel it's the powertube ORing. Oil it and if that doesn't fix it replace it

If it leaks when you hold the trigger back it's the on/off ORings.
Warped A5; M98; 68 Magnum w/ AGD 6-Pack, Automaggot #92 Custom Modder #5
"Political correctness is a doctrine, fostered by a delusional, illogical minority, and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."
I got my OWN smiley...
0

#12 User is offline   ninja monkey 

  • Team: Shadow Company
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,390
  • Joined: 20-December 05
  • Gender:Male
  • Location:Crazy Town USA, Eaton CO
  • Brigade Name:M00K

Posted 28 February 2010 - 01:30 PM

what psi is coming out of the tank? if you want, pm me and we can figure some thing out so you could send it to me and i could fix it for you, but i would need the parts. pm me if you havent gotten this issue resolved... i can tune a mag pretty quick.
0

#13 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 04 March 2010 - 02:59 PM

3000psi
0

#14 User is offline   bendavis10 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 16
  • Joined: 21-January 10

Posted 04 March 2010 - 03:40 PM

got my tac one working perfectly today ty all for the help
0

#15 User is offline   maniacmechanic 

  • maniacmechanic
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 583
  • Joined: 24-March 06
  • Location:Port st. Lucie /origin WVA
  • Brigade Name:MANIAC MECHANIC

Posted 04 March 2010 - 03:56 PM

View Postbendavis10, on Mar 4 2010, 05:40 PM, said:

got my tac one working perfectly today ty all for the help


OK what did ya find wrong ???
Hank Emery aka maniacmechanic
Team MIXXED BREED
port st. lucie fla originally from West (BG) Virginia
ALL I own are MAG'S , AKA's & a Pump or 2
0

Share this topic:


  • (2 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users