Special Ops Paintball: Etek 1 - Special Ops Paintball

Jump to content


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Etek 1 Fps Problem

#1 User is offline   milsim berry 

  • PUNISHER
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 201
  • Joined: 30-November 08
  • Gender:Male
  • Location:Maitland Florida
  • Brigade Name:MILSIM_BERRY

Posted 11 June 2009 - 01:02 PM

Hi my ETEK 1 is having a problem the fps will not go over 260fps Even after adjusting it, it still will not go up what is the problem

Thanks Tommy

Christian paintballer
USMC Semper Fi
LOOKING FOR A TEAM
Posted Image
Posted Image
0

#2 User is offline   Tribs 

  • Real men use 12 grams
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 259
  • Joined: 15-February 09
  • Gender:Male
  • Location:Fredericksburg, Va

Posted 11 June 2009 - 01:13 PM

Have you checked the o-rings?
0

#3 User is offline   TyTy 

  • Formerly known as Ty29...
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,418
  • Joined: 02-August 06
  • Gender:Male
  • Location:Michigan
  • Brigade Name:Cpt.Ringo

Posted 11 June 2009 - 02:07 PM

Check the regulator o-rings. Check all the o-rings while you're at it.
-Ty
0

#4 User is offline   Dusty1 

  • Team Titans
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 522
  • Joined: 05-May 05
  • Gender:Male
  • Location:Jasper Indiana
  • Brigade Name:dusty1

Posted 11 June 2009 - 08:27 PM

after you've checked your o-rings,rammer included,and did a check on your battery,recheck the stack of 16 little washers in your reg,to make certain you have stacked them correctly...if one is not right,it will cause your stated problem as well.
Cold Steel SL8R - Midnight Stealth SL94-
www.titanspaintball.com MVT 2009 Viper RTS Sherwood Forest
0

#5 User is offline   milsim berry 

  • PUNISHER
  • PipPip
  • Group: Members
  • Posts: 201
  • Joined: 30-November 08
  • Gender:Male
  • Location:Maitland Florida
  • Brigade Name:MILSIM_BERRY

Posted 12 June 2009 - 03:11 AM

Thanks I am going to go check all the oring's

Tommy
Christian paintballer
USMC Semper Fi
LOOKING FOR A TEAM
Posted Image
Posted Image
0

#6 User is offline   Tribs 

  • Real men use 12 grams
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 259
  • Joined: 15-February 09
  • Gender:Male
  • Location:Fredericksburg, Va

Posted 12 June 2009 - 03:18 AM

Tell us how it works out :)
0

#7 User is offline   flyweightnate 

  • Closed bolt. Rock n cock, or rock n roll.
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,595
  • Joined: 17-June 07
  • Gender:Male
  • Location:NY or GA Tech
  • Brigade Name:flyweightnate

Posted 14 June 2009 - 12:50 PM

Other issues could be HPR set too high, or LPR set too low. It makes it hard for the rammer to open the valve.
Feedback.
"Listen to nate hes always right, no joke"- Mighty Mike

0

#8 User is offline   Danger Dan 

  • Team Desert Edge
  • PipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 875
  • Joined: 26-February 06
  • Gender:Male
  • Location:Utah
  • Brigade Name:Danger Dan

Posted 29 June 2009 - 09:16 AM

First put in a new battery (it MUST be a Energy paintball, Energizer or Duracell) Make sure your LPR is set to flush, then pull open your HPR and make sure the shim stack is stacked like this )()()()()()()()( make sure you dont have grease on the shim stack, Change your piston o-ring, Replace the 1st and 3rd o-ring on your rammer. All of those will cause you issues with FPS. If you go through all that you will most likely fix your problem.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users