Special Ops Paintball: cyclone feed system for BT - Special Ops Paintball

Jump to content


Page 1 of 1

cyclone feed system for BT Rate Topic: -----

#1 User is offline   Anubis9k 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 28
  • Joined: 10-June 08
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Anubis9k

Posted 11 June 2008 - 10:28 PM

i have a bt-4 assault and i need to know if i have to buy a halo (to have a good hopper) or if cyclone is an adaption (like a e-grip) and where i could get one for bt-4 (or any cheap place if they work for all)
0

#2 User is offline   WardenWolf 

  • Aspie Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 6,553
  • Joined: 29-September 05
  • Gender:Male
  • Location:Phoenix, AZ
  • Brigade Name:WardenWolf

Posted 11 June 2008 - 11:14 PM

Welcome to the forums. BT makes the Rip Clip, which is a Halo-based Cyclone-style feeder. It's compatible with Tippmann Cyclone hopper shells, as well. This is your best bet for a BT gun.

Kanye: "Yo, Chile, I'm gonna let you finish shakin', but I just got to say Haiti had one of the best earthquakes of all time!"
Save a tree: wipe your ass with a hippie!
0

#3 User is offline   StealingYerMail 

  • always throwin bass
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,381
  • Joined: 06-August 06
  • Gender:Male
  • Location:Buffalo, NY
  • Brigade Name:StealingYerMail

Posted 11 June 2008 - 11:45 PM

There's other good hoppers besides the Halo... like the Ricochet AK, Revvy, etc. Cheaper, too.

But no Cyclone for BTs. Only the Rip Clip.
Maggot #53
MacDev 06 Cyborg, AGD Tac-One
Death before Smart Parts Feedback
0

#4 User is offline   Anubis9k 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 28
  • Joined: 10-June 08
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Anubis9k

Posted 11 June 2008 - 11:51 PM

View PostStealingYerMail, on Jun 11 2008, 11:45 PM, said:

There's other good hoppers besides the Halo... like the Ricochet AK, Revvy, etc. Cheaper, too.

But no Cyclone for BTs. Only the Rip Clip.


is the rip clip like the equivalent of the cyclone? that would nice too.. also is there any special things i gotta do to have it on? or is it just like a normal hopper
0

#5 User is offline   StealingYerMail 

  • always throwin bass
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,381
  • Joined: 06-August 06
  • Gender:Male
  • Location:Buffalo, NY
  • Brigade Name:StealingYerMail

Posted 12 June 2008 - 12:04 AM

The Rip Clip itself is just the "Cyclone base." I've never used it, but from what I gather it's like the cyclone part of the Cyclone, and the "cup" that encompasses it, if that makes sense. You'd also need an actual hopper like Warden pointed out. But it'll take A-5 hoppers, so that's a pretty easy deal.
Maggot #53
MacDev 06 Cyborg, AGD Tac-One
Death before Smart Parts Feedback
0

#6 User is offline   Anubis9k 

  • Forum Newbie
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 28
  • Joined: 10-June 08
  • Gender:Male
  • Brigade Name:Anubis9k

Posted 12 June 2008 - 12:08 AM

View PostStealingYerMail, on Jun 12 2008, 12:04 AM, said:

The Rip Clip itself is just the "Cyclone base." I've never used it, but from what I gather it's like the cyclone part of the Cyclone, and the "cup" that encompasses it, if that makes sense. You'd also need an actual hopper like Warden pointed out. But it'll take A-5 hoppers, so that's a pretty easy deal.

well alrighty... i guess thats ok but one thing, if i get the rip clip does that mean i should get a good hopper too? or could you just give it a crap hopper and the rip clip would make it own?

This post has been edited by Anubis9k: 12 June 2008 - 12:09 AM

0

#7 User is offline   StealingYerMail 

  • always throwin bass
  • PipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 1,381
  • Joined: 06-August 06
  • Gender:Male
  • Location:Buffalo, NY
  • Brigade Name:StealingYerMail

Posted 12 June 2008 - 12:29 AM

You would use an A-5 hopper that fits the Cyclone. They're all the same minus shape and paint capacity.
Maggot #53
MacDev 06 Cyborg, AGD Tac-One
Death before Smart Parts Feedback
0

#8 User is offline   DVLCHLD 

  • Grenade/Tripmine/Landmine specialist
  • PipPipPipPipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 4,686
  • Joined: 08-August 05
  • Gender:Male
  • Location:Farmersville, TX
  • Brigade Name:DVLCHLD

Posted 21 June 2008 - 07:17 AM

The Tippmann Cyclone operates on air pressure from the marker. The BT Rip-Clip is a sound activated electric loader. They kind of look alike and both of them accept all cyclone hoppers including the stock cyclone hopper, the Tac-Cap, the Ricochet, the Stove Pipe offset neck, the APP 300 round hopper, The stock Rip-Clip hopper, and the T2 Offset hopper. There is a Rip-Clip available for the Tippmann 98C too. I don't know why Tippmann won't make a BT ready Cyclone. It would be reall easy. I've mounted Cyclones on several BTs and they work great.
0

#9 User is offline   Tomcat 

  • Empire BT Rangers - US Team Lead
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Posts: 322
  • Joined: 29-November 05
  • Gender:Male
  • Location:North Eastern PA
  • Brigade Name:Tomcat001

Posted 27 June 2008 - 06:16 AM

The Rip Clip is not a cyclone (air based) it is a Halo B drive in a compact, 3-speed settings, rail mounted housing that accepts A5/X7 hoppers. The Rip Clip does come with a hopper when purchased as well.

This post has been edited by Tomcat: 27 June 2008 - 06:17 AM

Team Lead, EMPIRE BT RANGERS - US Contingent.
Lieutenant
0

Share this topic:


Page 1 of 1


Fast Reply

  

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users